Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 5 sztuk kiełbasa biała
- 1 sztuka por
średni - 1 sztuka cebula
- 1 sztuka pomidor
- 1 szczypta pieprz czarny
mielony - 1 łyżeczka vegeta (przyprawa)
- 1 łyżeczka margaryna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Por dokładnie umyj, pokrój w talarki. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej pokrojonego pora. Odcedź.
- Cebulę pokrój w piórka. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę ponacinaj w kilku miejscach.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż w nim pora. Na tak powstałej pierzynce ułóż kiełbaski. Na nich połóż cebulę, kostki pomidora i pozostały por. Oprósz pieprzem i vegetą. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka