Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Białe kiełbaski zapiekane z dynią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki surowe kiełbasy
  • 500 g  dyni
  • 150 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 główka  czosnku
  • 3 sztuki gałązki rozmarynu
  • oliwa
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię oczyść, usuń pestki, a miąższ pokrój w grubą kostkę. Pomidorki lekko ponacinaj. Rozmaryn posiekaj.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż w nim dynię, pomidorki, czosnek w łupinkach oraz kiełbaski. Oprósz wszystko solą oraz posiekanym rozmarynem i skrop oliwą. Delikatnie wymieszaj i zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE