Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bifteki z fetą i miętą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  mięsa mielonego wołowego
  • 10 dag  twardego sera feta
  • tymianek
  • oregano
  • świeża mięta
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie przestudź i dodaj do mięsa.
  2. Bułkę namocz w gorącej wodzie, odciśnij i dodaj do mięsa. Następnie dodaj jajko, tymianek, oregano, posiekaną miętę, sól i pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  3. Fetę pokrój na grube 2-centymetrowe paski. Z masy uformuj placki, na każdym ułóż po pasku sera feta i uformuj podłużne kotlety. Obsmaż z obu stron na rumiano.
  4. Tak przygotowane kotlety ułóż na blaszce wysmarowanej oliwą, wbijając w końce kotletów patyczki do szaszłyków. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE