Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Bigos z indykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  białej kapusty
  • 20 dag  schabu
  • 20 dag  udźca indyka
  • 20 dag  kiełbasy
  • 20 dag  piersi z indyka
  • 18 dag  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj i ugotuj do miękkości. Następnie odlej wodę.
  2. Mięso pokrój w kostkę, dopraw szczyptą pieprzu oraz soli i usmaż na dwóch łyżkach oleju.
  3. Ugotowaną kapustę połącz z mięsem, kiełbasą i koncentratem pomidorowym. Wymieszaj i duś razem przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z chlebem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE