Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bigosik z fasolki szparagowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  fasolki szparagowej
  • 1 sztuka pętko kiełbasy
  • 5 łyżek  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka cebula
  • majeranek
  • oregano
  • bazylia
  • kminek
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę pokrój na 3-centymetrowe kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
  2. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na patelni. Następnie na wytopionym z kiełbasy tłuszczu zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj wszystko do fasolki.
  3. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z odrobiną wody i zalej fasolkę. Podgrzewaj wszystko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką oraz ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE