Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 600 g fasolki szparagowej
- 1 sztuka pętko kiełbasy
- 5 łyżek koncentratu pomidorowego
- 1 sztuka cebula
- majeranek
- oregano
- bazylia
- kminek
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- sól
- pieprz
- cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę pokrój na 3-centymetrowe kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
- Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na patelni. Następnie na wytopionym z kiełbasy tłuszczu zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj wszystko do fasolki.
- Koncentrat pomidorowy wymieszaj z odrobiną wody i zalej fasolkę. Podgrzewaj wszystko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką oraz ziołami.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka