Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
10 sztuk cienkich plastrów schabu bez kości
3 sztuki małe cebule
2 ząbki czosnku
1 sztuka słodkie jabłko
1/2 kg marchewki
1 kg ziemniaków
bazylia
koperek
słodka mielona papryka
1 kostka rosołowa wołowa
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Plastry mięsa oprósz bazylią i papryką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Do szerokiego garnka wlej odrobinę wody, zagotuj. Następnie włóż do wody kotlety.
- Na patelni po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno pokrojony czosnek. Dodaj podsmażoną cebulę do mięsa i duś razem przez 20 minut. Następnie wkrusz kostkę rosołową i dodaj pokrojone na małe kawałki jabłko. Duś przez 20 minut.
- Pokrojone ziemniaki i marchewkę gotuj przez 40 minut w parowarze. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!