Dzisiaj jest: Piątek, 03.12.2021 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Bitki z cebulką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 10 sztuk cienkich plastrów schabu bez kości
  • 3 sztuki małe cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka słodkie jabłko
  • 1/2 kg  marchewki
  • 1 kg  ziemniaków
  • bazylia
  • koperek
  • słodka mielona papryka
  • 1 kostka  rosołowa wołowa
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry mięsa oprósz bazylią i papryką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Do szerokiego garnka wlej odrobinę wody, zagotuj. Następnie włóż do wody kotlety.
  2. Na patelni po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno pokrojony czosnek. Dodaj podsmażoną cebulę do mięsa i duś razem przez 20 minut. Następnie wkrusz kostkę rosołową i dodaj pokrojone na małe kawałki jabłko. Duś przez 20 minut.
  3. Pokrojone ziemniaki i marchewkę gotuj przez 40 minut w parowarze. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE