Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bitki z indyka z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  fileta z indyka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 l  bulionu drobiowego
  • 1 sztuka cebula
  • zioła prowansalskie
  • sos sojowy
  • sól
  • 2 ząbki  czosnku
  • curry
  • mąka do zagęszczenia
  • 1-2 łyżki  śmietany
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w plastry, każdy przetnij na pół. Następnie rozbij mięso i oprósz solą. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  2. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną cebulę. Ponownie dodaj mięso, zalej bulionem i duś, aż mięso będzie miękkie.
  3. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Następnie dodaj paprykę do mięsa, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  4. Dopraw do smaku sosem sojowym, solą, ziołami oraz curry. Duś wszystko razem przez 10 minut. Pod koniec gotowania zagęść sos mąką i dodaj śmietanę.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE