Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
600 g fileta z indyka
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 l bulionu drobiowego
1 sztuka cebula
zioła prowansalskie
sos sojowy
sól
2 ząbki czosnku
curry
mąka do zagęszczenia
1-2 łyżki śmietany
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w plastry, każdy przetnij na pół. Następnie rozbij mięso i oprósz solą. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną cebulę. Ponownie dodaj mięso, zalej bulionem i duś, aż mięso będzie miękkie.
- Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Następnie dodaj paprykę do mięsa, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Dopraw do smaku sosem sojowym, solą, ziołami oraz curry. Duś wszystko razem przez 10 minut. Pod koniec gotowania zagęść sos mąką i dodaj śmietanę.
Źródło przepisu: przyślij przepis!