Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.11.2020 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Bitki z karkówki w marynacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  jarzynki
  • 4 łyżki  oleju
  • 8 łyżek  keczupu
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki ogórki kiszone

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem.
  2. Ze słodkiej papryki, pieprzu ziołowego, oregano, tymianku, jarzynki, oleju i keczupu zrób marynatę. Cebule pokrój w piórka, a ogórek w cienkie plastry.
  3. Posmaruj kotlety marynatą i włóż do lodówki (najlepiej na noc).
  4. Ułóż w naczyniu żaroodpornym mięso z marynatą, a na nim plastry ogórka kiszonego i cebuli. Drugą warstwę w tej samej kolejności.
  5. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE