Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg karkówki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka jarzynki
4 łyżki oleju
8 łyżek keczupu
2 sztuki cebule
4 sztuki ogórki kiszone
|
|
Sposób przyrządzania:
- Karkówkę pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem.
- Ze słodkiej papryki, pieprzu ziołowego, oregano, tymianku, jarzynki, oleju i keczupu zrób marynatę. Cebule pokrój w piórka, a ogórek w cienkie plastry.
- Posmaruj kotlety marynatą i włóż do lodówki (najlepiej na noc).
- Ułóż w naczyniu żaroodpornym mięso z marynatą, a na nim plastry ogórka kiszonego i cebuli. Drugą warstwę w tej samej kolejności.
- Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka