Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bitki z karkówki w marynacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  jarzynki
  • 4 łyżki  oleju
  • 8 łyżek  keczupu
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki ogórki kiszone

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem.
  2. Ze słodkiej papryki, pieprzu ziołowego, oregano, tymianku, jarzynki, oleju i keczupu zrób marynatę. Cebule pokrój w piórka, a ogórek w cienkie plastry.
  3. Posmaruj kotlety marynatą i włóż do lodówki (najlepiej na noc).
  4. Ułóż w naczyniu żaroodpornym mięso z marynatą, a na nim plastry ogórka kiszonego i cebuli. Drugą warstwę w tej samej kolejności.
  5. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE