Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie mrożonej brukselki
45 dag piersi z indyka pokrojonej w kostkę
1 sztuka cebula
3 sztuki średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
1 sztuka puszka pomidorów
4 łyżki oliwy
mielona słodka papryka
mielona ostra papryka
1 szczypta mielonego kminku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do niego posiekaną cebulę, a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
- Brukselkę obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie dodaj ją do duszącego się indyka. Oprósz wszystko przyprawami i wymieszaj. Duś kolejne 10 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy