Dzisiaj jest: Wtorek, 14.01.2025 Imieniny: Feliksa i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Brukselka z indykiem i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej brukselki
  • 45 dag  piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 4 łyżki  oliwy
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • 1 szczypta  mielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do niego posiekaną cebulę, a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
  2. Brukselkę obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie dodaj ją do duszącego się indyka. Oprósz wszystko przyprawami i wymieszaj. Duś kolejne 10 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE