Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki bułki do hamburgerów
rukola
1 sztuka filet z kurczaka
1 łyżka oliwy
przyprawa do kurczaka
10 dag sera żółtego
keczup
jogurt naturalny
czosnek
sól
pieprz
prażona cebulka
kilka pokrojonych w plastry rzodkiewek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka umyj, osusz, przekrój wszerz na pół i oprósz przyprawą do kurczaka. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
- Bułki przekrój na pół i podsmaż na patelni grillowej. Ser zetrzyj na tarce.
- Jogurt wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami.
- Bułki posmaruj przygotowanym sosem czosnkowym. Wyłóż na nie kolejno rukolę, kurczaka, keczup, ser, sos, rzodkiewkę i cebulkę. Przykryj wszystko drugą połówką bułki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!