Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki bułki do hamburgerów
- rukola
- 1 sztuka filet z kurczaka
- 1 łyżka oliwy
- przyprawa do kurczaka
- 10 dag sera żółtego
- keczup
- jogurt naturalny
- czosnek
- sól
- pieprz
- prażona cebulka
- kilka pokrojonych w plastry rzodkiewek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka umyj, osusz, przekrój wszerz na pół i oprósz przyprawą do kurczaka. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
- Bułki przekrój na pół i podsmaż na patelni grillowej. Ser zetrzyj na tarce.
- Jogurt wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami.
- Bułki posmaruj przygotowanym sosem czosnkowym. Wyłóż na nie kolejno rukolę, kurczaka, keczup, ser, sos, rzodkiewkę i cebulkę. Przykryj wszystko drugą połówką bułki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!