Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 sztuka duża cebula
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 kostka wołowa rosołowa
- 1 sztuka warzywna kostka rosołowa
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli w zalewie
- 1 sztuka puszka białej fasoli w zalewie
- 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
- 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 sztuka koncentrat pomidorowy
- zioła prowansalskie
- bazylia
- oregano
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę drobno posiekaj, a paprykę pokrój w dużą kostkę.
- Mięso mielone wraz z cebulą usmaż w suchym rondlu. Często mieszaj, żeby się nie przypaliło.
- Wlej 300 ml wody i wrzuć kostki rosołowe. Kiedy potrawa się zagotuje, dodaj kukurydzę, fasolkę szparagową i fasolę z puszki razem z zalewą.
- Gotuj kilka minut na małym ogniu, uważając, żeby mięso się nie zagotowało.
- Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę i przyprawy. Ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka