Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab w marynacie grejpfrutowej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu wieprzowego,
  • 1 sztuka cebula posiekana,
  • sok z 2 grejpfrutów lub 1 szklanka soku grejpfrutowego z kartonu,
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku lub 3 gałązki świeżego tymianku
  • 1/2 szklanki  oleju roślinnego,
  • 4 ząbki  czosnku,
  • 2 sztuki zielone papryczki chilli
  • sól.
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na dowolne kawałki (w kostkę na szaszłyki, np: nadziewaj na przemian z obranymi ząbkami czosnku lub w plastry na steki, ale nie cieńsze niż 2 cm, by mięso zbyt szybko nie wyschło na ruszcie). 2. Mięso przełóż do plastikowego pojemnika i zalej sokiem z grejpfruta. 3. Dodaj posiekane: cebulę, czosnek, zielone papryczki chilli, łyżeczkę tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Szczelnie zamknij i wstaw do lodówki na 12 godz. 4. Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie ok. 6 minut z każdej strony. 5. Jeśli chcesz sprawdzić czy mięso jest gotowe, natnij mięso w najgrubszym miejscu, po wskazanym upływie czasu. Jeśli sok wypływający z nacięcia będzie przejrzysty, mięso jest gotowe do spożycia.



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE