Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cebula faszerowana mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk średniej wielkości cebul
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 200 ml  pomidorów krojonych z puszki
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i włóż je na 5 minut do wrzątku, ale nie gotuj. Następnie wyjmij je, obetnij ich górne części i wydrąż miąższ, pozostawiając ścianki grubości 0,5 cm. Miąższ drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż 8-10 minut.
  3. Dodaj miąższ z cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  4. Nadziej cebule farszem i ustaw w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą i zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE