Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Cebula faszerowana mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk średniej wielkości cebul
  • 500 g  mięsa mielonego
  • 200 ml  pomidorów krojonych z puszki
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i włóż je na 5 minut do wrzątku, ale nie gotuj. Następnie wyjmij je, obetnij ich górne części i wydrąż miąższ, pozostawiając ścianki grubości 0,5 cm. Miąższ drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso i pomidory. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Smaż 8-10 minut.
  3. Dodaj miąższ z cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  4. Nadziej cebule farszem i ustaw w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą i zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE