Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cebulowe mielone


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1 sztuka cebula + do dekoracji
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 opakowania  zupy cebulowej
  • 4-5 łyżek  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w mleku lub wodzie. Cebulę obierz, drobno pokrój i zrumień na maśle.
  2. Do miski włóż mięso, dodaj jajko, odciśniętą bułkę i cebulę. Wsyp zupę cebulową, dopraw solą i pieprzem, wyrób na jednolitą masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodaj 3-4 łyżki wody gazowanej i ponownie wyrób.
  3. Następnie dłońmi zanurzonymi w zimnej wodzie formuj kotlety i obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie na jasnozłoty kolor. Dekoruj pierścieniami cebuli.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE