Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 600 g mielonego mięsa wołowego
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 1 sztuka puszka krojonych pomidorów bez skórki
- 1 sztuka duża cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- 1 łyżeczka mielonej papryki tabasco
- oliwa
- 2/3 szklanki bulionu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy.
- Następnie dodaj do smażącej się cebuli mięso i smaż 10 minut, mieszając w taki sposób, by rozdrobnić je na kawałki.
- Na patelnię wsyp osączoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolkę i pomidory z puszki. Wymieszaj. Następnie wlej 2/3 szklanki bulionu, dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i tabasco.
- Wymieszaj wszystkie składniki i duś przez 10 minut.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka