Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki woreczki ryżu
25 dag pieczarek
2 sztuki cebule
2-3 sztuki czerwone papryki
2 sztuki piersi kurczaka
przyprawa do gyrosa
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Pieczarki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni razem z pokrojoną cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z cebulą. Dodaj przyprawę do gyrosa.
- Paprykę umyj, pokrój w paski, smaż na patelni, aż zmięknie, ale tak, aby nie zeszła skórka. Przełóż do garnka.
- Pieczarki, kurczaka i paprykę włóż do dużego garnka i połącz z ugotowanym ryżem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka