Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki woreczki ryżu
- 25 dag pieczarek
- 2 sztuki cebule
- 2-3 sztuki czerwone papryki
- 2 sztuki piersi kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Pieczarki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni razem z pokrojoną cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Piersi kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z cebulą. Dodaj przyprawę do gyrosa.
- Paprykę umyj, pokrój w paski, smaż na patelni, aż zmięknie, ale tak, aby nie zeszła skórka. Przełóż do garnka.
- Pieczarki, kurczaka i paprykę włóż do dużego garnka i połącz z ugotowanym ryżem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka