Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka indyk
podwójna pierś4 kromki chleb tostowy
1 pęczek natka pietruszki
1 ząbek czosnek
2 łyżki ser parmezan
starty3 łyżki masło
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś z indyka umyj, osusz i pokrój w plastry. Następnie przykryj folią spożywczą, po czym lekko rozbij dłonią. Mięso oprósz solą oraz pieprzem.
- Kotlety zrumień z obu stron na połowie rozgrzanego masła, po czym przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Chleb tostowy, ząbek czosnku, natkę pietruszki, pozostałe masło oraz starty parmezan zmiksuj. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Na zrumienione kotlety wyłóż po porcji masy pietruszkowej. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez 15 minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku