Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:


Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 5 osób
Składniki
1 kg cielęcina bez kości
100 g szparagi
mogą być ze słoika
200 g pieczarki
1 sztuka marchew
700 g przecier pomidorowy
np. Valfrutta
100 ml wino białe wytrawne
1 ząbek czosnek
2 gałązki rozmaryn
oliwa z oliwek
szafran
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cielęcinę pokrój w medialony i natrzyj ją świeżo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem. Podsmaż ją na oliwie z oliwek wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dorzuć pokrojoną w kostki marchew i pieczarki.
- Po chwili dolej wino i pozwól mu odparować. Szafran rozpuść w małej ilości wody i dodaj go wraz z przecierem pomidorowym. Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 20 minut.
- Na koniec dodaj przepołowione wzdłuż szparagi i gotuj jeszcze następne 3 minuty.
- Potrawę podawaj udekorowaną szparagami i pieprzem.
Źródło przepisu: informacja prasowa Fly PR























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!