Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Cielęcina duszona w maśle i winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  cielęciny
  • 150 ml  białego wytrawnego wina
  • 100 ml  bulionu cielęcego
  • 2 ząbki  czosnku
  • susz warzywny
  • 2 szczypty  rozmarynu
  • tłuszcz do smażenia
  • oliwa
  • 4 łyżki  masła
  • kilka łyżek mąki
  • pieprz ziołowy
  • 2 sztuki marchewki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i pokrój na średnie kawałki. Natrzyj oliwą i przyprawami. Oprósz mąką i mocno zrumień na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Czosnek i marchewki obierz. Czosnek pokrój w dość grube plasterki, a marchewkę w kostkę. Włóż do mięsa razem z masłem. Kontynuuj podsmażanie.
  3. Następnie dodaj susz i pozostałe przyprawy. Podlej bulionem i 1/2 szklanki wody. Duś do miękkości. Wlej wino i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE