Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag cielęciny
150 ml białego wytrawnego wina
100 ml bulionu cielęcego
2 ząbki czosnku
susz warzywny
2 szczypty rozmarynu
tłuszcz do smażenia
oliwa
4 łyżki masła
kilka łyżek mąki
pieprz ziołowy
2 sztuki marchewki
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj i pokrój na średnie kawałki. Natrzyj oliwą i przyprawami. Oprósz mąką i mocno zrumień na rozgrzanym tłuszczu.
- Czosnek i marchewki obierz. Czosnek pokrój w dość grube plasterki, a marchewkę w kostkę. Włóż do mięsa razem z masłem. Kontynuuj podsmażanie.
- Następnie dodaj susz i pozostałe przyprawy. Podlej bulionem i 1/2 szklanki wody. Duś do miękkości. Wlej wino i duś jeszcze 5 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!