Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Cielęcina po chłopsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 70 dag  cielęciny bez kości
  • 5 dag  masła
  • 4-5 sztuk małych cebul
  • 60 dag  średnich ziemniaków
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • świeża szałwia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 grube plastry. Oprósz je solą, pieprzem i mąką. Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i przełóż do szerokiego rondla.
  2. Cebule obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Przełóż do rondla i wlej 1 szklankę wody. Duś z mięsem przez 20 minut.
  3. Ziemniaki obierz i ułóż wokół mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj zioła. Duś przez 60 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE