Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
70 dag cielęciny bez kości
5 dag masła
4-5 sztuk małych cebul
60 dag średnich ziemniaków
2 łyżki mąki
sól
pieprz
świeży tymianek
świeży rozmaryn
świeża szałwia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój na 4 grube plastry. Oprósz je solą, pieprzem i mąką. Następnie podsmaż na rozgrzanym maśle i przełóż do szerokiego rondla.
- Cebule obierz, pokrój w talarki i podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Przełóż do rondla i wlej 1 szklankę wody. Duś z mięsem przez 20 minut.
- Ziemniaki obierz i ułóż wokół mięsa. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj zioła. Duś przez 60 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!