Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Cielęcina z szałwią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kotlecików cielęcych
  • 8 sztuk cienkich plastrów boczku
  • 16 sztuk listków szałwii
  • 1/2 szklanki  białego wina lub kremówki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety natrzyj solą i pieprzem. Na wierzchu każdego kotleta ułóż opłukane listki szałwii i owiń w plasterki boczku. Zepnij wszystko wykałaczkami.
  2. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie mocno rumiane. Następnie podlej je winem lub kremówką i duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i pieczoną cukinią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE