Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 8 sztuk kotlecików cielęcych
- 8 sztuk cienkich plastrów boczku
- 16 sztuk listków szałwii
- 1/2 szklanki białego wina lub kremówki
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety natrzyj solą i pieprzem. Na wierzchu każdego kotleta ułóż opłukane listki szałwii i owiń w plasterki boczku. Zepnij wszystko wykałaczkami.
- Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie mocno rumiane. Następnie podlej je winem lub kremówką i duś pod przykryciem przez 15 minut.
- Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i pieczoną cukinią.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy