Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cielęcina z szałwią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kotlecików cielęcych
  • 8 sztuk cienkich plastrów boczku
  • 16 sztuk listków szałwii
  • 1/2 szklanki  białego wina lub kremówki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety natrzyj solą i pieprzem. Na wierzchu każdego kotleta ułóż opłukane listki szałwii i owiń w plasterki boczku. Zepnij wszystko wykałaczkami.
  2. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, aż będzie mocno rumiane. Następnie podlej je winem lub kremówką i duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. Gotowe danie podawaj z puree ziemniaczanym i pieczoną cukinią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE