Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.08.2020 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Cukinia faszerowana mięsem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża cukinia
  • 500 g  wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj, pokrój w 2-centymetrowe plastry. Do połowy grubości plastra wydrąż gniazdo nasienne, oprósz solą i ułóż krążki na blasze do pieczenia.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę.
  3. Cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj mięso i smaż kilka minut, mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj marchewkę i paprykę. Duś, aż warzywa zmiękną. Następnie ostudź i wymieszaj z jajkiem.
  4. Farsz wyłóż na plastry cukinii i posyp startym żółtym serem. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE