Dzisiaj jest: Sobota, 20.08.2022 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Cynadry w sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z kaszą gryczaną na sypko i kiszonym ogórkiem.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  cynadry
  • 50 dag  cebula
  • oliwa
  • 8 ziarenek  czarny pieprz
  • 5 ziarenek  ziele angielskie
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • 2 szklanki  wywar z jarzyn
    lub rosół
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dokładnie oczyszczone nerki kroimy w plasterki, zalewamy wrzątkiem, trzymamy przez 2 minuty na ogniu, cedzimy na sicie.
  2. Przekładamy do garnka, ponownie zalewamy wrzątkiem, zagotowujemy, trzymamy przez 2 minuty na ogniu.
  3. Ugotowane nerki cedzimy i ponownie wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez 5- 8 minut.
  4. Kolejny raz cedzimy na sicie, przelewamy wrzątkiem i pozostawiamy do odsączenia.
  5. Na tłuszczu zasmażamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, odsuwamy na bok, wrzucamy na tłuszcz odsączone cynaderki, całość zasmażamy, przez 3 minuty.
  6. Dorzucamy przyprawy, podlewamy rosołem i dusimy na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  7. Nerki są gotowe, gdy mięso jest kruche, a cebula całkowicie rozprużona utworzy aromatyczny, gęsty sos.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

cynadryprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE