Dzisiaj jest: Wtorek, 07.02.2023 Imieniny: Ryszarda i Romualda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Czosnkowe pulpeciki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 1-2 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, drobno posiekany czosnek i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Dłońmi nabieraj porcję masy i formuj z nich pulpeciki. Gotowe pulpeciki obtaczaj w mące i wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE