Dzisiaj jest: Sobota, 15.05.2021 Imieniny: Zofii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Czosnkowe pulpeciki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu
  • 1-2 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, drobno posiekany czosnek i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Dłońmi nabieraj porcję masy i formuj z nich pulpeciki. Gotowe pulpeciki obtaczaj w mące i wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE