Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 400 g filet z kurczaka
- 1 sztuka marchew
- 1 kg kapusta biała
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki majeranek
- 1/2 łyżeczki kminek
- 1 sztuka kostka rosołowa
- 1 łyżeczka przyprawa uniwersalna
- 1 łyżeczka przyprawa do bigosu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewkę umyj, obierz i pokrój w plasterki. Kapustę poszatkuj i razem z marchewką włóż do garnka. Dodaj kostkę rosołową, podlej odrobiną wody i duś przez 20 minut.
- Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż bez tłuszczu na patelni. Dodaj do kapusty i duś wszystko przez 25 minut. Dopraw do smaku.
Źródło przepisu: Najlepszy kurczak