Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 g mielona wołowina
- 200 g sałatka warzywna
z białą kapustą, papryką, marchewką, cebulą, musztardą, octem winnym - 3 łyżki majonez
- 1 łyżka musztarda
sarepska - 1 łyżka keczup
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 opakowanie przyprawa do grilla
Kamis - grill klasyczny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przyprawę Grill klasyczny wymieszaj z mieloną wołowiną i odstaw na 20 minut.
- Formuj okrągłe steki o grubości 1,5 cm i średnicy 8 cm. Steki smaż na ryflowanej patelni po 5-6 minut na każdej ze stron (ewentualnie grilluj).
- Majonez, musztardę oraz ketchup dokładnie wymieszaj z curry. Steki podawaj w przekrojonych, opieczonych na patelni bułkach z dodatkiem sosu i sałatki warzywnej.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl