Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki pojedyncze piersi z kurczaka
4 sztuki chlebki pita
1/2 opakowania mixu sałat
1/2 sztuki świeżego ogórka
2 sztuki pomidory
1 sztuka czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 sztuka kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki pikantnego keczupu
1/2 łyżeczki przyprawy kebab
1 łyżka oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piersi kurczaka umyj, osusz i oprósz przyprawą kebab. Usmaż na patelni.
- Upieczone mięso, ogórek i pomidory pokrój w plasterki, cebulę w cieniutkie piórka.
- Jogurt wymieszaj z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
- Chlebki pita podgrzej w tosterze lub piekarniku. Odetnij kawałek i zrób w każdym chlebku kieszeń. Wypełnij je sałatą, plastrami ogórka, pomidora i kurczaka.
- Domowy kebab podawaj z sosem czosnkowym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka