Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Drobiowe szaszłyki z brokułem i nektarynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Drobiowe szaszłyki z brokułem i nektarynką to przepis na oryginalną potrawę. Danie można przed podaniem polać sosem przygotowanym na bazie tłuszczu z mięsa.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  filet z kurczaka
    kotlety, każdy po 150 g
  • 80 g  szynka
  • 10 plastrów  ser żółty
  • 200 g  brokuł
  • 1 sztuka  nektarynka
  • 2 łyżeczki  przyprawa do kurczaka
  • 2 łyżki  olej
  • tymianek
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety opłucz, osusz i delikatnie rozbij. Oprósz mięso solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż plasterki szynki i sera.
  2. Brokuł sparz w osolonym wrzątku, przecedź i podziel na różyczki. Rozłóż je na dwóch kotletach. Na pozostałych dwóch kotletach ułóż pokrojoną na kawałki nektarynkę.
  3. Każdy kotlet zwiń formując roladkę i przewiąż ją bawełnianą nicią. Smaż roladki przez 10 minut na rozgrzanym oleju. Następnie przykryj je i duś przez 15 minut.
  4. Gdy roladki będą miękkie, wyjmij je i pokrój w plastry. Następnie nabij plastry na patyczki do szaszłyków. Danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE