Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka filet z kurczaka
3 sztuki marchewki
keczup
1/2 szklanki mleka
vegeta
sól
pieprz
słodka mielona papryka
lubczyk
ryż
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet umyj, osusz i podziel na porcje. Następnie rozbij tłuczkiem i oprósz solą oraz pieprzem.
- Obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podsmaż na oleju. Dodaj mleko, keczup i przyprawy. Duś przez chwilę.
- Na rozbite kawałki mięsa wyłóż porcję marchewki i zawiń. Smaż na rozgrzanym oleju, obracając, aż będą miały złoty kolor. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!