Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 360 g schab
- 3 sztuki cebula
- 1/2 sztuki kalafior
- 1/3 sztuki brokuł
- 50 g ser mascarpone
- 60 g śmietana
12% - 2 łyżeczki musztarda
- 2 łyżki mąka
- 2 łyżki olej
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i oprósz solą. Cebule obierz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę i dodaj oprószone mąką mięso. Podsmaż z obu stron. Następnie podlej mięso szklanką wody i duś pod przykryciem przez 90 minut, od czasu do czasu dolewając wodę.
- Kalafior i brokuł podziel na różyczki. Zblanszuj przez 5 minut, odcedź. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego.
- Ser mascarpone wymieszaj ze śmietaną, musztardą i 1 łyżką mąki. Dodaj 2 łyżki wody, polej warzywa i zapiekaj przez 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki życia