Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Dynia z pieca


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  rostbefu bez kości
  • 60 dag  dyni
  • 2 sztuki cebule
  • 25 dag  pomidorów bez skórki (mogą być z puszki)
  • 3 łyżki  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rostbef umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Połowę masła rozgrzej na patelni z 1 łyżką oleju i podsmaż na nim mięso. Następnie wlej 2/3 szklanki wody i duś na wolnym ogniu przez 15 minut.
  2. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na pozostałym oleju i wyłóż na mięso. Posyp natką pietruszki.
  3. Dynię umyj, obierz, usuń pestki i białe włókna, pokrój w kostkę i podsmaż na pozostałym maśle. Kawałki warzywa ułóż na mięsie i cebuli. Oprósz solą i pieprzem. Pomidory przekrój na pół, ułóż na dyni i posyp startym serem. Zapiekaj pod przykryciem przez 45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE