Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 30 dag fileta z kurczaka
- 1 sztuka żółtko
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 sztuki cebuli
- 1 kostka rosołowa
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fileta zmiel, dodaj żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
- W garnku zagotuj 1 litr wody z kostką rosołową. Porcje masy mięsnej nabieraj łyżką i wkładaj do wrzącego bulionu. Gotuj przez 10 minut.
- Do wywaru z mięsem dodaj przecier pomidorowy. Następnie sos zagęść skrobią kukurydzianą dokładnie rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotuj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!