Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ekspresowe pulpeciki z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  fileta z kurczaka
  • 1 sztuka żółtko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 kostka  rosołowa
  • 100 ml  przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki  skrobi kukurydzianej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta zmiel, dodaj żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  2. W garnku zagotuj 1 litr wody z kostką rosołową. Porcje masy mięsnej nabieraj łyżką i wkładaj do wrzącego bulionu. Gotuj przez 10 minut.
  3. Do wywaru z mięsem dodaj przecier pomidorowy. Następnie sos zagęść skrobią kukurydzianą dokładnie rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE