Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ekspresowe pulpeciki z kurczaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  fileta z kurczaka
  • 1 sztuka żółtko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 kostka  rosołowa
  • 100 ml  przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki  skrobi kukurydzianej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta zmiel, dodaj żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  2. W garnku zagotuj 1 litr wody z kostką rosołową. Porcje masy mięsnej nabieraj łyżką i wkładaj do wrzącego bulionu. Gotuj przez 10 minut.
  3. Do wywaru z mięsem dodaj przecier pomidorowy. Następnie sos zagęść skrobią kukurydzianą dokładnie rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE