Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasolka na szybko


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  wędzonego boczku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  przyprawy do dań z fasoli
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na oleju.
  2. Dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę. Następnie dodaj paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlej wszystko odrobiną wody i duś, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec wsyp fasolę i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE