Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
20 dag wędzonego boczku
1 sztuka cebula
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka puszka białej fasoli
1 ząbek czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka oleju
1 łyżka przyprawy do dań z fasoli
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka majeranku
sól
świeżo zmielony pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Boczek, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na oleju.
- Dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę. Następnie dodaj paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlej wszystko odrobiną wody i duś, aż warzywa będą miękkie.
- Pod koniec wsyp fasolę i duś jeszcze 5 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!