Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Fasolka na szybko


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  wędzonego boczku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  przyprawy do dań z fasoli
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na oleju.
  2. Dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę. Następnie dodaj paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Podlej wszystko odrobiną wody i duś, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec wsyp fasolę i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE