Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Fasolka szparagowa z boczkiem po grecku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  fasolki szparagowej
  • 6 sztuk pomidorów
  • 150 g  wędzonego boczku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki cebule
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę ugotuj na półmiękko w osolonej wodzie i odcedź. Ząbek czosnku drobno posiekaj, boczek pokrój w paseczki, a cebulę w kostkę. Podsmaż boczek wraz z czosnkiem i cebulą na patelni.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do podsmażonej cebuli, czosnku i boczku. Duś, aż powstanie gęsty sos.
  3. Do sosu dodaj fasolę i gotuj, aż będzie zupełnie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE