Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1.5 kg schab karkowy
500 g mięso mielone
1 sztuka papryka czerwona
1 sztuka ogórek konserwowy
1 sztuka cebula
kminek
do smakusól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj sól, pieprz, kminek oraz posiekaną cebulę. Wymieszaj na jednolitą masę.
- Paprykę umyj, oczyść z nasion i razem z ogórkiem pokrój w słupki.
- Karczek natnij wzdłuż, by powstał jeden duży płat mięsa. Rozbij tłuczkiem i dopraw solą oraz pieprzem. Rozsmaruj na nim farsz z mięsa mielonego i ułóż pokrojone paprykę i ogórek. Zawiń roladę i zwiąż sznurkiem.
- Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim roladę. Następnie podlej wodą i duś przez 90 minut. Gotową roladę podawaj pokrojoną w plastry.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka