Dzisiaj jest: Niedziela, 05.07.2020 Imieniny: Karoliny i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Faszerowane pomidory


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Faszerowane pomidory najlepiej podawać ze świeżym pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kasza jęczmienna
  • 200 g  mięso mielone
  • 6 sztuk  pomidory
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 łyżka  bułka tarta
    płaska
  • 2 łyżki  olej
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj na miękko, odcedź. Mięso przełóż do miski, dodaj kaszę i wymieszaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj do mięsa razem z posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku solą.
  3. Pomidory umyj, odetnij górną część. Za pomocą łyżeczki wydrąż pestki i miąższ. Tak przygotowane pomidory wypełnij farszem z kaszy i mięsa.
  4. Naczynie żaroodporne natłuść pozostałym olejem. Ułóż faszerowane pomidory, posyp je bułką tartą i skrop olejem. Zapiekaj 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE