Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka duży kabaczek
800 g mięsa mielonego
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnku
100 g żółtego sera
2 sztuki papryki
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka kminku
świeża bazylia
masło klarowane
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kabaczek obierz, pokrój w grube krążki i usuń pestki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj mięso i podsmaż wszystko razem.
- Paprykę oczyść z nasion, drobno posiekaj i dodaj do smażącego się mięsa. Duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dopraw farsz do smaku i dodaj starty żółty ser.
- Krążki kabaczka ułóż na natłuszczonej blasze i wypełnij farszem mięsnym. Piecz 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka