Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 80 dag filetu z indyka
- 500 g pieczarek
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka jajko
- bułka tarta
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś do miękkości. Tak przygotowany farsz odstaw do przestygnięcia.
- Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry i rozbij na cienkie kotlety. Oprósz mięso solą i pieprzem.
- Na środek każdego plastra indyka połóż łyżkę farszu pieczarkowego i zroluj mięso jak na zrazy.
- Każdą roladkę obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka