Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2024 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Filet z indyka nadziewany pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  filetu z indyka
  • 500 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś do miękkości. Tak przygotowany farsz odstaw do przestygnięcia.
  2. Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry i rozbij na cienkie kotlety. Oprósz mięso solą i pieprzem.
  3. Na środek każdego plastra indyka połóż łyżkę farszu pieczarkowego i zroluj mięso jak na zrazy.
  4. Każdą roladkę obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE