Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  półtłustego sera sałatkowo-kanapkowego
  • 4 sztuki filety z piersi kurczaka
  • 200-250 g  szpinaku
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, ostrym nożem natnij je wzdłuż tworząc kieszonki. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na kilka minut.
  2. Szpinak umyj, osusz i przesmaż razem z posiekanym czosnkiem na łyżce oleju. Następnie przestudź, odciśnij sok i wymieszaj z pokruszonym serkiem.
  3. Farsz nałóż do kieszonek, dociśnij, zepnij wykałaczkami. Oprósz mięso bułką tartą i zrumień na oleju z obu stron. Przełóż filety na blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz 15-17 minut, żeby mięso się dobrze upiekło w środku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE