Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g półtłustego sera sałatkowo-kanapkowego
- 4 sztuki filety z piersi kurczaka
- 200-250 g szpinaku
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oleju rzepakowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz, ostrym nożem natnij je wzdłuż tworząc kieszonki. Mięso oprósz solą oraz pieprzem i odstaw na kilka minut.
- Szpinak umyj, osusz i przesmaż razem z posiekanym czosnkiem na łyżce oleju. Następnie przestudź, odciśnij sok i wymieszaj z pokruszonym serkiem.
- Farsz nałóż do kieszonek, dociśnij, zepnij wykałaczkami. Oprósz mięso bułką tartą i zrumień na oleju z obu stron. Przełóż filety na blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz 15-17 minut, żeby mięso się dobrze upiekło w środku.
Źródło przepisu: Moje smaki życia