Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka pierś z kurczaka
3 sztuki duże pory
1 sztuka cebula
starty ser
kilka łyżek majonezu
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
zioła prowansalskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piersi z kurczaka pokrój w mniejsze kawałki, oprósz przyprawą do kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.
- Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż pokrojone w grube plastry pory oraz pokrojoną w piórka cebulę.
- Na porach ułóż obok siebie kawałki kurczaka i posyp wszystko serem. Całość posmaruj majonezem.
- Piecz 50 minut w 180 st. C. Podawaj z ryżem i gotowaną marchewką.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka