Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Francuski warkocz z brokułem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Francuski warkocz z brokułem najlepiej przed podaniem udekorować kawałkami brokułu.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 100 g  ser żółty
  • 2 sztuki  filet z kurczaka
  • 1 sztuka  brokuł
  • 1 sztuka  jajka
  • 50 g  sezam ziarenka
  • sól
    do smaku
  • przyprawa gyros
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Gdy kawałki kurczaka się zrumienią, oprósz je przyprawą do gyrosa i wymieszaj.
  2. Brokuł opłucz, po czym osusz. Następnie podziel na różyczki i gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie.
  3. Płat ciasta francuskiego wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie na środku ułóż kawałki kurczaka oraz brokułu. Posyp startym żółtym serem.
  4. Ciasto natnij na bokach. Liczba pasków musi być taka sama po prawej i lewej stronie.
  5. Paski ciasta zaplataj na przemian. Warkocz dokładnie posmaruj rozkłóconym jajkiem, a następnie oprósz sezamem. Piecz w 200 st. C przez 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

brokułyprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE