Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Fusilli Alla Rusticana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Danie makaronowe kuchni włoskiej

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaron fusilli
  • 1 sztuka  kiełbasa wieprzowa
    surowa, wędzona
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 sztuka  suszone pepperoncino
  • 2 łyżeczki  oliwa z oliwek
  • 1/2 sztuki  pomidory w puszce
  • 1 gałązka  natka pietruszki
  • 1 gałązka  bazylia
  • 1 szczypta  sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
  3. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Zobacz więcej na temat:

przepisy na dania mięsnefusilli


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE