Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaron fusilli
- 1 sztuka kiełbasa wieprzowa
surowa, wędzona - 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1 sztuka suszone pepperoncino
- 2 łyżeczki oliwa z oliwek
- 1/2 sztuki pomidory w puszce
- 1 gałązka natka pietruszki
- 1 gałązka bazylia
- 1 szczypta sól
- pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
- Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
- Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.
Źródło przepisu: własne