Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g makaron fusilli
1 sztuka kiełbasa wieprzowa
surowa, wędzona1 sztuka cebula
2 ząbki czosnek
1 sztuka suszone pepperoncino
2 łyżeczki oliwa z oliwek
1/2 sztuki pomidory w puszce
1 gałązka natka pietruszki
1 gałązka bazylia
1 szczypta sól
pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
- Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
- Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.
Źródło przepisu: własne