Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 g makaronu świderki
- 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
- 1/2 sztuki brokułu
- 50 g płatków migdałowych
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju
- zioła prowansalskie
- pieprz cayenne
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
- Brokuł podziel na różyczki, ugotuj, odcedź i pokrój na kawałki.
- Filet pokrój, posyp przyprawami, wlej 2 łyżki oleju i wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
- Migdały upraż na suchej patelni i przesyp na talerz.
- Kurczaka usmaż na oleju z marynaty. Dodaj migdały i pokrojony brokuł. Podsmażaj 10 minut, a następnie dopraw solą i pieprzem.
- Podaj makaron polany sosem i posypany płatkami migdałowymi.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka