Dzisiaj jest: Środa, 31.05.2023 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki drobiowe z kaszą perłową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka średnia główka włoskiej kapusty
  • 100 g  kaszy jęczmiennej perłowej
  • 1 sztuka filet z kurczaka
  • 2 sztuki marchewki
  • włoszczyzna
  • 1 sztuka cebula
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 100 ml  słodkiej śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • 1/4 łyżeczki  curry
  • chili w młynku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę sparz we wrzątku i oddziel liście.
  2. Kaszę gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie, osącz na sicie i pozostaw do wystygnięcia.
  3. Filet z kurczaka ugotuj z warzywami i pokrój na małe kawałki. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na rumiano drobno pokrojoną cebulę. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj filet, pokrojoną w kostkę ugotowaną marchew, kaszę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą, pieprzem, curry i chili.
  4. Nałóż farsz na liście kapusty i zwiń gołąbki. Ułóż je w garnku, zalej rosołem i gotuj 20 minut na małym ogniu. Wyłóż na półmisek.
  5. Zaciągnij rosół śmietaną wymieszaną z mąką i polej sosem gołąbki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE