Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gołąbki w liściach funkii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 15-20 sztuk liści funkii z łodyżkami
  • 500 g  mięsa mielonego z indyka
  • 200 ml  kaszy kuskus
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  siekanych ziół (koperek, szczypiorek, pietruszka)
  • 2 łyżki  pasty pomidorowej
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 sztuka marchewka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus zalej filiżanką wrzątku, przykryj i odstaw do napęcznienia. Następnie dodaj go do mięsa mielonego razem z jajkiem i zieleniną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Liście funkii odetnij od łodyżek, zalej wrzątkiem, a po 5 minutach przelej zimną wodą. Na liście nałóż farsz i zwijaj je w małe gołąbki.
  3. Marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Łodyżki funkii pokrój w mniejsze kawałki. Tak przygotowanymi warzywami wyłóż dno garnka. Na nich ułóż gołąbki, zalej bulionem wymieszanym z pastą pomidorową. Gotuj pod przykryciem przez 25 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE