Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Golonka w piwie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki zapeklowane golonki
  • 4 sztuki goździki
  • 1 sztuka porcja włoszczyzny
  • 1 sztuka liść laurowy
  • ziarna pieprzu
  • ziarna ziela angielskiego
  • ziarna kolendry
  • 2 szklanki  jasnego piwa

Sposób przyrządzania:

  1. Golonki dokładnie opłucz, zalej gorącą wodą, dodaj przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu przez pół godziny. Dodaj obraną włoszczyznę i gotuj jeszcze godzinę.
  2. Do naczynia żaroodpornego wlej pół szklanki wywaru z golonek, włóż golonki i w każdą wbij goździk.
  3. Mięso zalej szklanką piwa i włóż do nagrzanego do 200 st. C piekarnika. Piecz, a gdy golonki zaczną się rumienić podlewaj je resztą piwa. Pod koniec zapiekania usuń z mięsa goździki.
  4. Gotowe golonki podawaj z sosem piwnym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE