Dzisiaj jest: Niedziela, 02.10.2022 Imieniny: Teofila i Dionizego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Golonki z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki golonki z indyka
  • 3 sztuki marchewki
  • 3 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka biała część pora
  • 4 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 łyżeczka  białej gorczycy
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz. W moździerzu utrzyj gorczycę z zielem angielskim, czosnkiem granulowanym, papryką mieloną, rozmarynem, solą i pieprzem. Otrzymaną mieszanką natrzyj mięso i odstaw na 15 minut do lodówki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew i por pokrój w dość grube plastry.
  3. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj marchew, cebulę, czosnek, por, liście laurowe i sos sojowy. Duś do miękkości pod przykryciem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE