Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki golonki z indyka
- 3 sztuki marchewki
- 3 sztuki cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 sztuka biała część pora
- 4 sztuki liście laurowe
- 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz. W moździerzu utrzyj gorczycę z zielem angielskim, czosnkiem granulowanym, papryką mieloną, rozmarynem, solą i pieprzem. Otrzymaną mieszanką natrzyj mięso i odstaw na 15 minut do lodówki.
- Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew i por pokrój w dość grube plastry.
- Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj marchew, cebulę, czosnek, por, liście laurowe i sos sojowy. Duś do miękkości pod przykryciem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka