Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grejpfrutowe sznycle z imbirem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50-60 sztuk mięsa w jednym kawałku (cielęcina, wieprzowina, indyk)
  • 2 sztuki duże czerwone grejpfruty
  • sok wyciśnięty z jednego czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżki  posiekanego imbiru
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 6 łyżek  oliwy
  • sos sojowy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe sznycelki. Dopraw kotlety do smaku pieprzem i odstaw na 10 minut.
  2. Z grejpfrutów usuń skórkę, podziel na cząstki i z każdej usuń błonki. Szczypiorek i dymkę umyj, osusz i pokrój na 4-centymetrowe kawałki.
  3. Sznycle usmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie przełóż mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  4. Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzuć dymkę, dodaj imbir i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej sok i dodaj kawałki grejpfruta, dopraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Duś wszystko razem przez 5 minut. Następnie dodaj usmażone mięso, duś kolejne 5 minut. Podawaj z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE