Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Grillowane białe kiełbaski z młodymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki białe kiełbaski
  • 2 sztuki młode marchewki
  • 1/4 sztuki selera
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 3 łyżki  zielonego groszku
  • 1 sztuka cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól morska
  • czarny mielony pieprz
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew oraz seler obierz, umyj. Marchew i cukinię pokrój w plasterki, a selera i paprykę w słupki. Kiełbasę i cukinię grilluj na skropionej olejem patelni grillowej.
  2. Na oddzielnej patelni podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj marchew z selerem i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodaj groszek, dopraw i duś jeszcze 5 minut.
  3. Gotowe warzywa zdejmij z ognia, dodaj cukinię i pokrojoną kiełbasę. Wymieszaj i posyp wszystko szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE