Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki białe kiełbaski
- 2 sztuki młode marchewki
- 1/4 sztuki selera
- 1 sztuka cukinia
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 3 łyżki zielonego groszku
- 1 sztuka cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- czarny mielony pieprz
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew oraz seler obierz, umyj. Marchew i cukinię pokrój w plasterki, a selera i paprykę w słupki. Kiełbasę i cukinię grilluj na skropionej olejem patelni grillowej.
- Na oddzielnej patelni podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj marchew z selerem i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodaj groszek, dopraw i duś jeszcze 5 minut.
- Gotowe warzywa zdejmij z ognia, dodaj cukinię i pokrojoną kiełbasę. Wymieszaj i posyp wszystko szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis