Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki białe kiełbaski
2 sztuki młode marchewki
1/4 sztuki selera
1 sztuka cukinia
1/2 sztuki czerwonej papryki
3 łyżki zielonego groszku
1 sztuka cebula
3 ząbki czosnku
sól morska
czarny mielony pieprz
1 łyżeczka majeranku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki oleju rzepakowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew oraz seler obierz, umyj. Marchew i cukinię pokrój w plasterki, a selera i paprykę w słupki. Kiełbasę i cukinię grilluj na skropionej olejem patelni grillowej.
- Na oddzielnej patelni podsmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj marchew z selerem i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodaj groszek, dopraw i duś jeszcze 5 minut.
- Gotowe warzywa zdejmij z ognia, dodaj cukinię i pokrojoną kiełbasę. Wymieszaj i posyp wszystko szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis