Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Grillowane minipizze z szynką i ananasem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 30 dag  mąki
  • 1 dag  świeżych drożdży
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek + odrobina do formy
  • 20 dag  szynki wieprzowej
  • 20 dag  sera camembert
  • 25 dag  pomidorków koktajlowych
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • sól
  • 40 dag  ananasów

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej z 1 łyżeczką soli. Drożdże rozpuść w 125 ml letniej wody i wraz z 4 łyżkami oliwy wlej do mąki. Energicznie wyrób gładkie ciasto, a następnie owiń je folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Szynkę pokrój w cienkie paseczki. Ser camembert pokrój w plasterki. Plastry ananasa osącz z zalewy. Pomidorki umyj, osusz, po czym pokrój w plasterki.
  3. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i podziel na 8 części. Z każdej uformuj placek. Następnie rozwałkuj je na okrągły kształt. Środek każdego placka posmaruj oliwą z oliwek. Na wierzchu ułóż pokrojone szynkę, ananasy oraz ser camembert i pomidorki.
  4. Minipizze piecz na rozgrzanym grillu do czasu, aż ciasto nabierze złotej barwy, a ser się roztopi. Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Danie podawaj posypane ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE